Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кохати двох - можливо?

Психологія та стосунки 27570 переглядів

Опубліковано - 21.01.2011 | Всі публікації | Версія для друку

Кохати двох - можливо?
Одне з уявлень про ідеальне кохання зводиться до до того, що Він або Вона знаходять собі пару - єдину і неповторну, одну на все життя. Але правда життя така, що відносини часто не вписуються в уготовані для них рамки. Роздвоєння почуттів - це один із зразків таких «неформатних» зв’язків для негармонізованої людини.

Одразу хочемо попередити, - мова піде не про “шведську сім`ю”, а про прихований “любовний трикутник”.

У психології існує думка про те, що в людині сидить несвідомий страх перед проблемою вибору. Тому вона так само часто несвідомо намагається захистити себе від неї, уникаючи ситуацій, де б їй доводилося вирішувати, що вважати за краще, а що - залишити. Особливо, якщо проблема вибору прихована у стосунках - тій царині, де емоційна залежність і вразливість людини проявляються дуже сильно.

Можливо, саме тому і виникає таке явище, як роздвоєння почуттів, при якому стає можливо кохати не одну людину, а дві - одночасно...

Кохати двох: як це буває

Союз Артема і Даші вважався ідеальним. Він вдало вів бізнес, вона опікувалася дитиною, писала дисертацію, регулярно ходила у фітнес-клуб і взагалі удосконалювалася, щоб чоловік не втрачав до неї інтересу.

Даша довго вважала Артема зразковим чоловіком і сім'янином, але грім, як це буває, гримнув несподівано. Випадково з'ясувалося, що у чоловіка, окрім дружини, є й інша жінка. І що ні ту, ні іншу він не хоче кидати.

Артем, здавалося б, і сам переживав від такої подвійності, але дійсно потребував їх обох. Даша була прекрасною «представницькою» дружиною, красивою і розумною супутницею, з якою приємно відвідувати хороше товариство. До того ж вони давно жили разом, Артем звик до їх загального затишного побуту і змінювати звичку рішуче не хотів. З іншою, ласкавою і ніжною Валечкою, він відпочивав душею і тілом і теж не помітив як звик...

Ці стосунки продовжуються вже більше двох років. Артем не розлучається, обіцяє визначитися зі своїми почуттями, однак визначитися ніяк не може...

* * *

Тетяна знайшла на «Однокласниках» своє колишнє шкільне кохання. Кохання звали Сергієм і в ті далекі роки навчання він здавався їй недоступною зіркою - Тетяна страждала здалеку і тишком-нишком. Але коли вона не без боязкості відправила листа ідолу своєї юності, той відповів.

Вони обмінялися посланнями. Потім ще раз. А далі зав'язався якийсь неймовірний епістолярний роман. Незабаром Тетяна із завмиранням серця виявила, що її кохання до Сергія все ще живе в ній.

Складність ситуації в тому, що у Тетяни є хлопець з яким вона збирається одружитися. І дівчина не знає, чи варто йому зізнатися в тому, що вона кохає відразу двох. Тетяна навіть не сумнівається в тому, що їхній шлюб буде щасливим, і змінювати це в жодному разі не хоче. Але якщо раптом Сергій приїде і запропонує зустрітися? Вона боїться, що не зможе встояти...

* * *

Перший шлюб Сашка закінчився розлученням. Його ініціатором була дружина, яку він дуже любив. Розлучаючись, вона запропонувала залишитися друзями. Він погодився.

Незабаром поруч з колишньою дружиною з'явився новий супутник, а Сашко познайомився з Аллою і одружився з нею. Певний час всі були безмежно щасливі,. Сашко підтримував стосунки зі своєю "екс-вайф" і сином, який після розлучення жив з матір'ю. І Алла вважала, що саме так у добре вихованих людей і має бути.

Особиста криза у "колишньої" трапилася, коли її кинув співмешканець. Вона стала все частіше телефонувати Сашку під різними приводами. То вона відчувала себе сумно і самотньо - і з нею за будь-що потрібно було поговорити. То просила відвезти до її батьків. Олександр не відмовлявся. "Зрозумій, їй тяжко самій, там мій син, це мій обов'язок...", - пояснював він Аллі. І з певного часу їй здається, що Сашко живе на дві родини. Він відверто намагається здружити своїх дружин - колишню й нинішню. Але навіщо, Алла боїться і думати...


Чому так відбувається?

1. Деякі психологи вважають, що роздвоєння кохання може відбутися через занадто сильну прихильність до матері, яка була у дитини в дитинстві. Подорослішавши, він і у відносинах з партнером шукає ту ж безмежну любов, яку відчував до мами. А коли розуміє, що партнер до ідеалу не дотягує, несвідомо шукає ще одного, щоб заповнити відсутнє.

2. У кожній людині зливаються два начала - тілесне і чуттєве. Але в наш час, коли багато що виявляється легко доступне, ці дві першооснови часто залишаються розділеними. Чуттєве не встигає за тілесним - потреби тіла ми задовольняємо набагато швидше, ніж запити душі. І тоді починаємо вибирати різні об'єкти для різних цілей.

3. Іноді наша психіка може працювати неймовірно парадоксальним чином. Деякі з нас у глибині душі бояться занадто сильно закохатися - побоюються втратити незалежність, бути поглиненими почуттями. Така особистість чим сильніше прив'язується до близької людини, тим наполегливіше шукає ще кого-небудь - любов до третього партнера допомагає тримати дистанцію.

Скільки в світі живе людей, стільки ж існує видів сексуальності. Людина, яка кохає одночасно двох партнерів, з кожним з них веде себе по-різному. Фахівці визнають: іноді одній людині дійсно потрібні двоє, щоб задовольнити всі свої запити і потреби.

Думка “Аратти”. На закінчення ми додамо від себе: зустрівши свою справжню половинку, свого дуала, ми утворюємо гармонізовану пару, де третій - обов`язково зайвий. Дуалізовані стосунки у шлюбі навряд чи припускають можливість появи когось третього, - у ньому просто немає потреби - ні фізичної, ні емоційної, ні духовної...

Як шукати свою половинку ви можете дізнатися у розділі “Соціоніка”

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.