Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кремлівський нашийник для Януковича

Національна безпека 23861 перегляд

Опубліковано - 18.01.2013 | Всі публікації | Версія для друку

Кремлівський нашийник для Януковича
Вважається, що годувати дятла з руки безпечно... У всякому випадку, - власне для дятла. Це не жарт - українська влада сприймає цю тезу цілком серйозно. І потихеньку зливає українську незалежність, вважаючи, що нічого страшного не буде.

Або ми маємо справу з ворожими намірами? Питання дискусійне, але відповідь жодним чином не впливає на кінцевий результат.

Давайте розберемося, що сьогодні є опорою і фактичною гарантією незалежності держави? Безумовно - армія. Як у всі часи з тих пір, як наші волохаті предки з кийками відстоювали мисливські угіддя від сусіднього племені. Але двадцять перше століття трішки підкоригувало картину. Окрім армії для забезпечення незалежності країни потрібна потужна економіка. Як мінімум для того, щоб армію годувати. І не тільки армію. Ще потрібна сильна і незалежна від зовнішнього впливу фінансова система. Гроші - головна зброя дня сьогодення.

Ну і про плащі та кинджали забувати не варто. Промислове шпигунство, військова розвідка, пропаганда та інформація взагалі - важливий аспект. Не може бути сьогодні справжньої незалежної держави без сильної, ефективної спецслужби. Яка працює на державу, а не на невідомих замовників. Виняток - який-небудь бідний острів у теплому морі, але і на нього напевно м’ясоїдно поглядають сусіди. Отже, для забезпечення незалежності країні потрібна армія, гроші і спецслужба. Список не повний, але ми перерахували те, без чого обійтися неможливо. І кадрова політика влади в цьому питанні викликає, м’яко кажучи, здивування.

Новий міністр оборони України - Павло Лебедєв. Його професіоналізм викликає масу питань, а ось зв’язок з Росією найслабший. Хоча має місце. У Росії він народився, але давно живе в Україні. Народним депутатом обраний по мажоритарному округу в Севастополі. Цікавий факт - на українському патріотизмі, на українській незалежності багато голосів набрати в Севастополі важко. Специфічне місто. Чорноморський флот РФ, проросійський виборець. Не будемо поспішати з ярликами, просто відзначимо - підозрілих моментів вистачає. Далі - все набагато гірше.

Глава Нацбанку Ігор Соркін - інша історія. Так, він працював у Донецьку, потім перейшов в НБУ, тут питань немає. А ось батько, який працює в «Газпромі» на дуже серйозній посаді, - куди цікавіше. Чи можуть спецслужби сусідньої держави через сім’ю впливати на найважливішу для фінансової системи України людину? Можуть, але не стануть. Тому що в біографії Ігоря Соркіна є чудовий рядок - «у дев’яностих роках займався бізнесом в Москві». Москва, бізнес, бурхливі дев’яності - потрібно коментувати?

Читач, як думаєш, є в ФСБ Росії течка з матеріалом на московського бізнесмена з дев’яностих? А якщо, раптово ні, - то чи довго зібрати? Ех, дев’яності, смутні часи. Та ще й Москва. Упевнений, - на будь-якого бізнесмена за такої вступної, хороший опер легко збере таку теку, що тримати на гачку буде легше, ніж колишнього стукача КДБ. Нагадаю, - ця людина відповідає за курс валюти, за кредити, держпозики, золотовалютні резерви та їхнє розміщення. Однієї людини в такому кріслі достатньо, щоб викликати при потребі в країні кризу. Так, він прямо-таки «стоматологічно» пов’язаний з Сім’єю, але хіба одне іншому заважає? На те в країні й існують спецслужби, щоб припиняти і попереджати такі небезпеки.

І тут фінальний акорд - новий голова СБУ Олександр Якименко. Подивимося на офіційну біографію. З 1982 року по 1991 рік «служба в Збройних силах» (без зазначення країни). Країна тоді була одна - СРСР і ставити штамп «не придатний» на всіх колишніх радянських офіцерах нерозумно. Цікавіше - рід військ і специфіка служби. Зазвичай люди з гордістю вказують цей момент, а кадрові офіцери - з особливим трепетом. ПДВ, морська піхота, льотчики, а про неймовірний гонор військових моряків і говорити не варто. Навіть у ВВ і будбату - своя кастовість і гордість. На тому армія і стояла. А тут тиша. Не вказано. Я знаю тільки один навіть не рід військ, а службу, в якій прийнято не афішувати приналежність.

Йдемо далі. З 1991 року по 1998 рік з’являється визначеність. Нинішній глава СБУ служив в частинах ВПС Чорноморського флоту, як сказано в офіційній біографії, - «подвійного підпорядкування - Росія, Україна». Незрозуміло, правда, ким. Він льотчик? Технар? Штабіст? А якщо штабіст, то хто? Втім, не будемо затягувати інтригу, раніше низка ЗМІ прямо писали, що до 1998 року Якименко служив в російській, а не українській армії і був «особістом». Назагал - військова спецслужба Росії. Це не запійна піхотна офіцерня Забайкальського ВО. Там усе життя кадри готували дуже серйозно. До речі, а чи бувають колишні співробітники спецслужб? На часі згадувати Станіславського.

Я навіть не хочу писати про Табачника. Цей скандальний і злодійкуватий дивак, як мені здається, покликаний не щось реально робити, а відволікати увагу. Служити мішенню і офіційним представником «Руки Москви» в Україні. А поки він провокує скандали і працює громовідводом, серйозні люди беруть під контроль українську армію, Нацбанк і спецслужбу. Більше нічого не треба. Пошта і телеграф свою актуальність втратили (а найбільші і найпопулярніші оператори мобільного зв’язку України - МТС та Київстар і так вже перебувають у власності російських компаній, і, відповідно, - під контролем їхніх ж спецслужб, а отже, немає потреби дивуватися з періодичного «вкидання» в ЗМІ аудіозаписів та розшифровок телефонних розмов знакових персон в українському політикумі - прим. «Аратти»).

Якщо припустити, що ці троє зберегли зв’язки з специфічними структурами РФ, а підстави для цього є, що ми маємо в результаті? Фактичний контроль Кремля над Української незалежністю. Уявіть собі, щоб в СРСР міністром оборони став уродженець Оклахоми? Або в сучасній Росії очльником Держбанку - син шишки з Шелл, який працював у сумнівній структурі Великобританії? А главою ФСБ (або КДБ) став співробітник військової розвідки США? Я не можу. Резонне питання - чому Янукович призначив цих людей? Адже він фактично сам надів на себе і на країну кремлівський нашийник. Ступінь свободи в Януковича сьогодні - просто збирати гроші і облаштовувати Межигір’я, а невдалий зовнішньополітичний шанс буде припинений моментально.

Кажуть, якщо золоту рибку покласти на сковорідку, кількість бажань збільшується до п’ятдесяти. Цікаво, яка в Кремлі прихована пательня, щоб лобіювати такі кадрові рішення українського президента? Факти - значно вагоміші від будь-яких заяв. Сьогодні українська влада, яка зосереджена в руках однієї людини, може скільки завгодно говорити про співпрацю з Митним союзом і відмову вступати. Як завгодно переконливо декларувати європейський курс і вибір. Але безкомпромісна позиція погано поєднується з мозолями на ліктях і колінах. І те, що Чорноморському флоту РФ фактично розв’язали руки в Криму - кращий тому доказ. Схоже, ми вже втратили самостійність. І питання стоїть не «Як зберегти незалежність?», а як її повернути.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Національна безпека»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.