Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Недостратегія. Підписання угоди про асоціацію з ЄС можуть зірвати без участі Януковича

Євроінтеграція 18074 перегляди

Опубліковано - 6.03.2013 | Всі публікації | Версія для друку

Недостратегія. Підписання угоди про асоціацію з ЄС можуть зірвати без участі Януковича
Віктор Янукович і далі балансує між ЄС та Митним союзом, виторговуючи в кожного привабливіші умови для себе.

За тиждень після саміту Україна – ЄС він здійснив візит до Путіна в одну з його резиденцій «Завідово». Однак стає дедалі очевидніше, що розрахунок українського президента на успішність стратегії шантажу не виправдовує себе, радше навпаки, грає проти нього. Результати останнього саміту Україна – ЄС дійсно занепокоїли російське керівництво, адже єврочиновники чітко дали зрозуміти, що готові до підписання Угоди про асоціацію та ЗВТ за виконання Києвом цілком закономірних вимог. Проте у Кремлі, схоже, вирішили зробити ставку на зовсім інші методи зриву Угоди про асоціацію і відмовилися йти на ті поступки Януковичу, на які він розраховує. У ЗМІ просочилася інформація, що Путін поставив перед усіма відомствами завдання зірвати її підписання будь-якою ціною, зокрема й через відповідну роботу в європейських столицях.

В Україні для цього проводять активну підготовчу роботу. Дуже схоже на те, що один із її елементів – ініціатива стосовно позбавлення депутатського мандата Сергія Власенка, який допомагає захищати в суді Тимошенко. У цій справі очевидними для всієї країни (й іноземців так само) є політичний підтекст і відповідна суддівська мотивованість. Її неможливо логічно пояснити після того, як Янукович підписав у Брюсселі документ, що передбачає серед іншого й вирішення проблеми вибіркового правосуддя. Звісно, якщо не розглядати цю справу як цілеспрямовану провокацію, покликану загострити увагу в ЄС на фактах не лише невиправлення становища, а ще й доведення до абсурду використання владою судової системи в боротьбі проти політичних опонентів.

В ЄС досить оперативно відреагували на нові процеси проти опозиції: верховний представник із питань зовнішньої політики Кетрін Ештон та єврокомісар із питань розширення Штефан Фюле заявили про взяття під особистий контроль ситуації, що склалася навколо Власенка; українського посла в Німеччині, ключовій державі Євросоюзу, з цього приводу викликали в МЗС; співголова фракції «Зелені/Європейський вільний альянс» у Європарламенті Ребекка Гармс відвідала судове засідання у справі Власенка в Києві й заявила, що вважає політично мотивованою ситуацію з можливим позбавленням його депутатського мандата. На цьому тлі у ЄС активізувалися заклики не підписувати Угоди про асоціацію з Україною до звільнення Юлії Тимошенко й навіть чіткі вимоги щодо персональних санкцій проти представників режиму Януковича. Зокрема, 20 французьких депутатів підписали петицію до керівництва ЄС, у якій міститься вимога не лише не укладати цього договору, доки не буде вирішено питання про звільнення Тимошенко, а й заборонити «українським громадянам Рінатові Ахметову та Вадимові Новинському, які є основними фінансовими спонсорами українських органів влади, причетних до справи Тимошенко», в’їзд у країни Євросоюзу, а також використовувати банківську систему відносно даної категорії осіб у дусі «закону Маґнітского».

За чутками, автором схеми позбавлення мандата Власенка нібито є Андрій Портнов – донедавна головний на Банковій із юридичних питань. Немовби він вирішив проявити активність, щоб продемонструвати свою корисність Вікторові Федоровичу після того, як його нещодавно суттєво понизили у владній ієрархії. Однак не варто забувати, що Портнова традиційно пов’язують із Віктором Медведчуком. Кум Владіміра Путіна не приховує власної ролі у зриві європейської інтеграції та лобіюванні вступу України в Митний союз, що, власне, красномовно засвідчила й організована його «Украинским выбором» ексклюзивна «масовка» для телеканалу «Россия» у Брюсселі під час саміту Україна – ЄС. Якщо «ефект Портнова» таки мав місце, то можливі дві версії подій навколо депутатства Власенка. Або під носом у Януковича потужність вибудуваної ним-таки вертикалі використовують у грі проти нього, адже, маючи змогу зірвати асоціацію України з ЄС без участі Януковича, Путін може дотискати його на газово-інтеграційних переговорах і змусити пристати на свої умови.

Або ж провокація із Власенком санкціонована самим господарем Банкової, котрий у такий спосіб прагне спровокувати ЄС на відмову від підписання Угоди про асоціацію з Україною. У будь-якому разі в межах геополітичної гри Януковича з Росією та ЄС, зменшення ймовірності підписання Угоди про асоціацію означає автоматичне посилення позицій Кремля на переговорах із Києвом.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Євроінтеграція»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.