Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чи варто миритися з тим, що партнер вам не підходить?

Психологія та стосунки 18656 переглядів

Опубліковано - 11.03.2013 | Всі публікації | Версія для друку

Краще бути на самоті, ніж з тим, кому ти не потрібен...
Краще бути на самоті, ніж з тим, кому ти не потрібен...
Одного разу в глибокій молодості я прийшла в гості до своїх друзів-медиків з новим хлопцем. «Це в тебе паліативний бой-френд або постійний?» - відкликавши мене в сторону, тактовно поцікавилися господарі дому.

У відповідь на моє здивування вони пояснили, що в медицині паліативне лікування означає підтримуюче, таке, що нічого не вирішує в плині хвороби, - наприклад, як для хворих на рак ін’єкції знеболюючих препаратів.

Стурбовані моїм особистим життям медики намагалися з’ясувати, чого ж я чекаю від цього хлопця - розвіяти мою нудьгу в цей суботній вечір або обручку, серце-руку і померти в один день.

З того часу фраза «паліативний бой-френд» стала у нас номінальною - не рятує від самотності, але створює короткочасну ілюзію наявності особистого життя. Часто подруги радять лікуватися від нещасної любові за допомогою іншого чоловіка, а то й кількох. Це теж один з різновидів паліативних стосунків - нібито за допомогою іншої людини можна забутися. Хоча багато з тих, хто практикував цей метод, зізнаються, що зазвичай не відчуваєш нічого, крім спустошення, якщо не огиди.

Одного разу знайома по фітнес-центру, довгонога двадцятирічна красуня, так висловилася про свого мужчину: «Він одружений, йому сорок років, грошей у нього немає. І на додачу дідком смердить!» На моє здивоване запитання, що ж її з ним тримає, вона, зітхнувши повідомила: «Ну а як же я буду сидіти вдома на вихідних на самоті». В цьому і є вся квінтесенція паліативних відносин - легше бути хоч з кимось, хто навіть і не відповідає тобі жодним чином, лише б не бути на самоті. Саме про цей випадок розхожа приказка про валізу без ручки - тягти важко, і не кинеш - як же без мотлоху, який в ньому зберігається і одного разу може стати в нагоді?

Зізнайтеся, що часто ми (це стосується і чоловіків, і жінок) у гонитві за тим, що всі повинні бути з валізами... тобто з партнерами, гарячково починаємо шукати собі пригод, хоч якихось стосунків - часто не таких, як нам треба, не в тій кількості і тим більше не з тими людьми. Втішаємо себе тим, що це тимчасово, це ось тільки на цей вечір, потім, - ну добре, на цей тиждень, а потім раптом все це складається в рік - паліативні стосунки тягнуться і тягнуться...
...Але прагнути потрібно до відповідної людини
...Але прагнути потрібно до відповідної людини
Хоча кожен з учасників потай і розуміє, що він незадоволений, невдоволений, але весь час думає, що треба ж якось провести вечір в очікуванні принца на білому коні або супер-блондинки модельної зовнішності - життя-то минає!

Зрозуміло, все це дуже згубно позначається на поточній якості життя, - це як ходити на нецікаву роботу охоронцем до супермаркету і чекати, що одного разу тебе помітять і зроблять Бредом Піттом або Анджеліною Джолі. Хоча, якщо зізнатися собі чесно в тому, що чекає тебе завтра, - можна зрозуміти, що і завтра чекає такий само безбарвний, сірий, нудний день, який з тобою розділить нецікава тобі людина.

...Якось учені провели експеримент над дітьми під назвою «відкладене задоволення». Сенс дослідів був у тому, що дитина могла отримати або одну цукерку, але зараз, або дві - але потім. Потім вчені тривалий час - упродовж років зо двадцять! - відстежували життєвий шлях цих піддослідних любителів цукерок. І з’ясували, що ті, хто міг терпіти і чекати, добиваються більших успіхів - причому у всіх життєвих сферах.

Розумієте, до чого я? Може бути, не варто обманювати себе і виписувати собі морфій у вигляді невідповідного партнера ? Тим більше, якщо він ставиться до вас щиро: адже даючи йому помилкову надію, можна зіпсувати собі ...карму.

Можливо, варто навчитися бути наодинці з собою - не вдаючись до паліативного лікування, раз і назавжди, або навчитися чекати відповідну людину (найкращий варіант - свого дуала. Дуал - це психологічно сумісний партнер, ваша «друга половинка» - прим.«Аратти») і не йти на марний і безглуздий компроміс із самим собою?

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.