Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мерилін Монро. Секрети чарівності та стиль кінолегенди

Дозвілля 64583 перегляди

Опубліковано - 21.03.2013 | Всі публікації | Версія для друку

«Жіноча привабливість тільки тоді і сильна, коли вона природна та стихійна» - Мерилін Монро
«Жіноча привабливість тільки тоді і сильна, коли вона природна та стихійна» - Мерилін Монро
Секс-символи всіх мастей змінюють одне одного, немов картинки в калейдоскопі. Але є жінки, які залишаються назавжди - поза часом і модою. Монро - визнаний секс-символ тисячоліття.

«Вже якщо потрібно щось символізувати, то нехай це буде секс», - якось дотепно вимовилася кінозірка при житті. Ось лише деякі штрихи до портрета кінолегенди.

«Жіноча привабливість тільки тоді і сильна, коли вона природна та стихійна»
Мерилін Монро


Першого червня народилася та, кому судилося стати іконою кінематографа на довгі роки, і у якої навіть смерть не забрала цього звання. Образ Мерилін Монро перетворився в один із найбліьш розкручених брендів. Щорічно на її імені та стилі заробляють мільярди. У Франції конусоподібні бюстгальтери б’ють всі рекорди продажів. Жан Поль-Готьє стверджує, що така форма зробить будь-які груди розкішними.

З вуст у вуста передається легенда про те, як Мерилін отримала докір від одного режисера тільки за те, що її груди занадто «зухвало стирчали». На що Мерилін, не моргнувши оком, заперечила, що подібне їй дано від природи, і вона зневажає всякого роду бюстгальтери. Але знайшовся і «доброзичливець» з оточення Мерилін, який після її смерті за шалені гроші продав подушечки, які, як він стверджував, актриса пришивала до ліфа сукні, імітуючи пишність форм.
Сексуальна біла сукня Мерилін Монро, що роздувається вітром підземки у фільмі «Сверблячка сьомого року» (The Seven Year Itch), була визнана найлегендарнішою сукнею кінозірок всіх часів. Це плаття виставлене на аукціон у Беверлі-Хіллз, штат Каліфорнія, початкова ціна вбрання - 2 мільйони доларів. Крім цього, на аукціоні виставлено ще 10 суконь, що колись належали американському секс-символу XX століття.

Раніше були продані рідкісні фотографії легендарної білявки з приватної колекції Бадді Греко, серед них - фотографії, які були зроблені за п’ять днів до смерті Мерилін Монро на курорті Cal Neva в штаті Невада. Як розповідає Греко, влітку 1962 року було зроблено 36 знімків Мерилін Монро. На деяких фотографіях вона зображена з Френком Сінатрою, однак з 36 фотографій в приватні колекції потрапили тільки шість фотографій. Інші 30 цінних кадрів зберігалися у депозитному ящику у Всесвітньому торговому центрі в Нью-Йорку, але під час терористичного акту 11 вересня 2001 року фотографії були знищені.

Греко виставив на аукціон чотири фотографії Монро і дві світлини Сінатри, призначивши стартову ціну за світлину 7,5 тисяч євро, однак під час торгів вартість фотографій зросла більш ніж в 10 разів.
Про її танцюючу, трохи зніяковілу ходу з дрібним кроком ходили легенди в 50-х. Артур Міллер згадував, що коли Мерилін йшла по піску, її сліди витягувалися в суцільну лінію - майже ідеальна пряма вимальовувалася завдяки запаморочливим колам, що виписуються стегнами. Цей ефект чудово обіграний у сцені першої появи Мерилін у фільмі «Дехто любить гарячіше» («У джазі тільки дівчата»).

Як їй це вдавалося? Дехто стверджує, що одна нога у Мерилін була коротша за іншу на кілька сантиметрів. Нібито саме цей недолік вона маскувала, вміло похитуючи стегнами. Більш популярна інша версія: начебто каблук на одній черевичку підпилювати спеціально. Складно уявити Мерилін за подібним заняттям. Сама ж вона говорила з дитячою простодушністю:

«Я навчилася ходити в півтора роки і з тих пір жодних уроків не брала...». Але, швидше за все, секрет простий - високі, дуже високі підбори-шпилька.
Зачіска Монро здавалася трохи розпатланою, скуйовдженою чоловічою рукою або вітром. Доленосною для шатенки, - тоді ще Норми Джин, було перетворення в платинову білявку. Турбота про колір волосся стала для Мерилін майже маніакальною - ніхто не повинен був бачити темних коренів, - тим більше, що нахабні фотографи вправлялися у пошуках непристойних ракурсів знизу, щоб довести - Мерилін «не скрізь блондинка». Але яка, по суті, різниця? «Я блондинка в душі», - говорила вона.

Її губи завжди напіввідкриті, ніби перед поцілунком, блищать від яскравої, вологої помади, оголюють неправдоподібно красиві, немов великі перлини, зуби. Ця «повільна посмішка» у поєднанні з закинутою головою і млосно опущеними повіками зводила чоловіків з розуму.

Очі з поволокою під яскраво нафарбованими віями то притягують загадковим розслабленням, то по-дитячому здивовано округляються, опиняючись ясними і ясно-синіми. Тоді вона постає в іншій іпостасі - маленької дівчинки, яка, напіввідкривши ротика, слухає старших. Так Монро парадоксально поєднувала чуттєвість і невинність, пристрасть і покірність.

«Я заїкаюся», - написала Норма Джин в анкеті під час вступу на перші акторські курси, куди посоромилася з’явитися особисто. Близько року вона отримувала завдання додому і з маніакальною завзятістю виконувала всі розпорядження.
Її голос - суміш дитячого лепетання і котячого муркотання. Одного разу її запитали, як зробити голос сексуальним. Відповідь була: «Просто подумати про щось приємне».

Її улюблений колір - білий. Локони, світло, шампанське, постільна білизна, цукор (Sugar - так звуть одну з її героїнь), молоко, коробочка Chanel N 5. Вона не любила засмагати - берегла білизну шкіри. Мерилін часто фотографували біля води: на пляжі, в ванній, біля басейну, біля Ніагарського водоспаду. Вологе волосся, краплі води на обличчі, відблиски на тілі - все це підкреслювало її «вологий еротизм».

Вона чудово співала про діаманти - «найкращих друзів дівчат», але хоча прикраси прийнято виставляти на чорному оксамиті, рідко з’являлася в чорному. Втім, трюк з бретелькою, що порвалася, який здійснив фурор на одній з її прес-конференцій, був пророблений саме з чорною сукнею.
На екрані їй часто дарували коштовності, а в житті вона обирала блискучу біжутерію, стрази, все блискуче - немов маленька дитина. На багатьох фото її шию прикрашають нитки перлів або необробленого бурштину. Вона любила простакуваті намиста з великих круглих намистин, не цуралася довгих «гірлянд» з переливчастого пластика з нальотом вуличної вульгарності.

В її пристрасті до блискіток, великих стразових сережок, «риб’ячої луски», до речей, що непристойно облягали тіло, прочитується естетика кафе-шантану. Але ця «безголоса співачка» (так вона сама називає себе в одному з фільмів) граючи спокушала принців, мільйонерів, бейсболістів, прогресивних драматургів і не менш прогресивних президентів.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Дозвілля»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.