Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Спільна Дія відбудеться в реальному житті

Культура 51452 перегляди

Опубліковано - 22.08.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Один з ведучих концерту і автор сценарію Кирило Стеценко
Один з ведучих концерту і автор сценарію Кирило Стеценко
20 серпня, в Києві на Співочому полі пройшла заключна церемонія IV Всесвітнього Форуму українців і рок-маніфестація під назвою «Спільна дія».

За задумом автора сценарію Кирила Стеценка, дійство мало 5 ідейно-смислових блоків:

1. КОРЕНІ: ХТО МИ?
2. ЦІННОСТІ: СВОЯ ПРАВДА
3. ПРИЗНАЧЕННЯ: ПОРА ОНОВЛЕННЯ
4. ГАНЬБА І СЛАВА: НЕ БУДЬ БАЙДУЖИМ!
5. СВІТЛО І СВЯТІСТЬ: СПІЛЬНА ДІЯ – ЦЕ НАША СИЛА

На жаль, концерт затримався на годину – чекали учасників Всесвітнього Форуму українців. Однак подовжити його на годину місцева влада не дозволила – і це не зважаючи на те, що Форум українців відбувається раз на 5 років.

Отже, остання дія «Спільна дія – це наша сила» на сцені показана не була, що викликало загальне обурення. Тоді ведучий Кирило Стеценко закликав здійснити Спільну Дію в реальному житті.

А почалося все з канта «ПРО ПРАВДУ», який з різних кінців Співочого Поля по черзі виконали кобзарі – Тарас Компаниченко, Юрій Фединський та Едуард Драч.

Потім під звуки сурм „Червона калина” з привітанням всіх глядачів – і закордонних, і місцевих українців – на сцену вийшли ведучі: відомий композитор і музикант Кирило Стеценко (внук славетного українського композитора Кирила Стеценка), Степан Бандера (внук не менш славетного українського діяча, ідеолога українського націоналізму Степана Бандери) і Марія Качмар (українка і громадська діячка з Канади).

Далі з привітальними виступами на сцену піднялися Лариса Скрипникова (голова української громади в Карелії/Росія) та Стефан Романів (Австралія).

Власне концерт розпочався із виступу молодіжного фольклорного гурту «ГУЛЯЙ ГОРОД» і етно-рокового гурту «КАРПАТІЯНИ» («THE CARPATHIANS»). І перші і другі співали пісні народні, хіба що „Карпатіяни” виконували їх у власному аранжуванні.

В другій дії кобзарі ТАРАС КОМПАНИЧЕНКО і ЮРІЙ ФЕДИНСЬКИЙ дуетом заспівали «Думу про Марусю Богуславку», а ДУАРД ДРАЧ – «Б’ють пороги, грай кобзарю», після якого виступив дванадцятирічний кобзар СВЯТОСЛАВ СИЛЕНКО.

Про Січових стрільців заспівав АНАТОЛІЙ СУХИЙ (лідер бард-гурту “РУТЕНІЯ”), а ТАРАС ЧУБАЙ (лідер гурту «ПЛАЧ ЄРЕМІЇ») – повстанську пісню «Лента за лентою» і популярну ліричну «Вона».

Далі зі своєю казкою «Про цигана Романа, Мару-поторочу і Москальське царство» виступив ЛІРНИК САШКО, а за ним – гурт «НЕМО» з піснею «Незнайомий брат».

Завершували другу дію Сергій Фоменко (він же Фома) – лідер гурту «МАНДРИ» і легенда української сучасної пісні ТАРАС ПЕТРИНЕНКО. Він виконав пісню «АБОРИГЕН», а разом Тетяною Горобець — знамениту пісню «УКРАЇНА».

Далі ведуча Марія Качмар представила перших учасників Третьої Дії – це етно-хаос-гурт “ДАХА БРАХА” (автентичний вокал і барабани).

За ними виступали “БРАТИ БЛЮЗУ” – етно-джазовий і арт-роковий гурт в складі двох братів – Мирослава і Олега Левицьких, перший з яких грає на клавішних, а другий – на саксофоні. Замість третього брата в їхньому гурті був скрипаль Кирило Стеценко. Вони виконали такі композиції: «Інтро» – автори Мирослав і Олег Левицькі, «Шалені коломийки» — автор Кирило Стеценко і “Ой-я, справжнє життя”.

Гурт “МЕРТВИЙ ПІВЕНЬ”, що був на сцені наступним, приніс дух справжнього рок-протесту, особливо з піснею про “курву-радіо” і “курву-пресу”. Протестний дух ще більше посилив бард Василь Лютий, який заспівав під власний акомпанемент свою пісню “Вставай з нами”.
Потім були хард-рокери – гурт “Димна суміш” з двома композиціями “Герой” і “Молоток”, після яких виступала Марія Бурмака. Вона приємно здивувала своїми гармонійними і потужними піснями, які виконувала зі своїм рок-гуртом.

ГАНЬБА І СЛАВА. ДІЮ 4: НЕ БУДЬ БАЙДУЖИМ! представляв Сашко Положинський з гуртом “Тартак”. Було заплановано 7 пісень, але встигли вони заспівати “О-ля-ля”, “Купуйте українське”, “Не хочу бути героєм України” і “Хулігани”.

На цьому все й завершилося. Ведучі концерту поспіхом встигли забігти на сцену і подякувати всім за увагу. Кирило Стеценко навіть встиг зімпровізувати – при вже відключеній апаратурі він заспівав Гімн України, який підхопили Степан Бандера, Марія Качмар та тисячі бажаючих.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Культура»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.