Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Горе від розуму, або Чому такі бідні інтелектуали?

Психологія та стосунки 22714 переглядів

Опубліковано - 2.10.2013 | Всі публікації | Версія для друку

Горе від розуму, або Чому такі бідні інтелектуали?
Дуже часто у повсякденному житті можна зустріти питання: якщо ти такий розумний, то чому не багатий? Задається воно у двох випадках...

У першому один із співрозмовників, як правило, багато «мудрує», намагається міркувати про речі, в яких мало розуміє. Розглядати таких «розумників» особливого сенсу немає. У другому випадку таке питання задається дійсно талановитій людині, але чомусь не обтяженій наявністю гарного доходу.

Даний випадок більш цікавий, тому що талант часто пов’язують з наявністю передумов до багатства. Щоб зрозуміти, чому розумні - небагаті, слід розглянути їх пряму протилежність - багатих, але не обдарованих підприємців.

Кожен такий підприємець у глибині душі розуміє, що інтелектом не виблискує. Але жити-то нормально хочеться і хочеться якось знайти визнання в суспільстві. Тому він вибирає собі напрямок діяльності у вигляді заробляння грошей і починає в ньому діяти.

Перші дії часто виявляються неефективними, однак підприємець їх все одно продовжує, незважаючи на сміх і глузування оточення - просто йому більше нікуди податися. Поступово кількість починає переходити в якість. І рано чи пізно, навіть до не дуже розумній, але заповзятливій людині приходить успіх.

Враховуючи багаторазові повторення, мозок підприємця починає працювати в потрібному напрямку. Він раптом помічає можливості для заробляння грошей, при цьому у нього вже довгою практикою вироблена стратегія дій. Часто ці можливості не обіцяють нічого хорошого оточенню, але нажива для бізнесмена понад усе. У підсумку близькі та сусіди, які добре знають бізнесмена, дивуються, чому у, здавалося б, дурня все вдається і багато грошей.
Розум і талант при такому підході нададуть тільки негативну послугу. Вони будуть підказувати нові варіанти, які, здавалося б, прибуткові і реалізуються швидше, ніж початі справи. Почнеться метання з боку в бік, від проекту до проекту. У результаті жоден бізнес-проект не буде доведений до кінця і, відповідно, інтелектуал розориться або розчарується в бізнесі.

Ще один негативний момент розуму - він завжди знаходить негативні моменти. Там, де дурень просто піде і зробить, розумний побачить безліч негативних сторін і попросту злякається. І справу свою або не почне взагалі, або проявить максимум непотрібної обережності.

Друга причина, чому інтелектуально розвинені люди часто не мають великих грошей, криється у відсутності інтересу до останніх. Як правило, розумна людина має безліч захоплень, яким і віддає перевагу у своїй діяльності. Він знаходить своє покликання в читанні, хобі чи творчості. Вони приносять інтелектуалу радість, визнання і душевний відпочинок, навіть без наявності величезної кількості грошей. У підсумку - відсутній стимул до заробляння, і дуже часто талановиті люди животіють у бідності. Вони б і раді отримати багато грошей, але внутрішньої потреби в них у цьому немає.

Така ситуація не має ні хорошого, ні поганого забарвлення. Кожен займається тим, чим хоче і може, і робить це в міру своїх сил. На жаль, у наш час гроші і, відповідно, вміння їх робити отримали найвищу цінність. Інші, навіть дуже корисні, таланти розглядаються тільки через призму товарно-грошових відносин. І саме цей перекіс надає негативне забарвлення невисокому рівню доходів розумних і талановитих людей, що займаються своєю справою і не прагнуть нажитися за будь-яку ціну.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.