Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Сокольниках розстріляли першого заступника глави ЦБ

Правопорядок 25059 переглядів

Опубліковано - 14.09.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Андрій Козлов
Андрій Козлов
Замах на Андрія Козлова був здійснений напередодні близько 9 годин вечора, на території футбольного манежу "Спартак", на вулиці Оленячий Вал. Двоє невідомих розстріляли автомобіль банкіра. Він отримав важкі поранення в груди і живіт, його водій був убитий на місці. Козлов помер в 5:30 ранку в лікарні №33.

Злочинці з місця події зникли. У Москві було введено план "Вулкан-5", але він не дав результатів.

Слідство відпрацьовує всі можливі версії замаху на Андрія Козлова. "Ми відпрацьовуємо всі можливі версії, зокрема, професійну діяльність, помилку об'єкту, особисті стосунки", - повідомив прокурор Москви Юрій Семін. Офіційний представник Генпрокуратури заявив, що розслідування справи узяв під особистий контроль генпрокурор Юрій Чайка.

У свою чергу міністр фінансів Олексій Кудрін відзначив, що Андрій Козлов "був дуже сміливою й чесною людиною, яка знаходилася на вістрі боротьби з фінансовою злочинністю". За його словами, Козлов, останнім часом, займався роботою по нагляду над банками, "його робота, часто, закінчувалася відкликанням ліцензій у банків, які займалися відмиванням грошей і фінансовими злочинами". "За останні декілька років, у результаті його роботи, було відкликано декілька десятків ліцензій у недобросовісних банків, - підкреслив міністр. - Він неодноразово наступав на інтереси недобросовісних фінансистів".

"Природно, це може бути пов'язаним із його професійною діяльністю", - сказав заступник голови комітету Держдуми по кредитних організаціях і фінансових ринках Анатолій Аксаков. "Він мав жорстку позицію щодо банків, які переводили в готівку, відмивали гроші або займалися іншою протизаконною діяльністю", - пояснив депутат. Аксаков нагадав, що коли йшов відбір у систему страхування внесків, і виникали конфліктні ситуації між банками, що не ввійшли до системи, і ЦБ в особі Козлова, який займався кураторством банків у ССВ, навіть тоді Козлов не користувався охороною.

Як заявив президент Асоціації регіональних банків Росії Олександр Муричев, якого цитує Інтерфакс, Андрій Козлов займався "найважливішою сферою" в банківській системі - це нагляд, а "наше суспільство ще дуже нецивілізоване".

Козлов на посту глави наглядового блоку ЦБ проводив послідовну й жорстку політику з очищення банківської системи від банків, що займаються відмиванням злочинних доходів, переводом цих грошей у готівку, сумнівними операціями, що беруть участь у податкових злочинах. З початку року ЦБ відкликав ліцензії в 44 банків. У переважній більшості випадків відкликання ліцензій було пов'язане із протиправною діяльністю кредитних організацій. Козлов також запропонував увести заборону на професію для банкірів, які беруть участь у відмиванні грошей і податкових злочинах.

Біографія

Андрій Козлов народився в 1965 році в Москві.

З 1989 року працював у валютний-економічному управлінні Держбанку СРСР, з 1991 - начальник відділу по операціях із цінними паперами головного управління по регулюванню грошового обігу Центробанку РФ, в 1992-95 - начальник управління цінних паперів ЦБ, в 1995-97 – заступник глави ЦБ, в 1997-99 - перший заступник глави ЦБ. У 1999-2000 - голова правління ЗАТ "Банк Російський Стандарт", в 2000-2001 - гендиректор компанії "Мір Аерофлота". У квітні 2002 року знов призначений першим заступником глави ЦБ, де відповідав за блок банківського нагляду й регулювання банківської системи; також був членом ради директорів ЦБ.

У нього залишилася дружина й троє дітей.

Одним із хобі була гра у футбол.

Переклад з російської Аратта-Україна

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Правопорядок»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.