Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія планомірно концентрує війська біля кордонів України

Національна безпека 24224 перегляди

Опубліковано - 25.07.2017 | Всі публікації | Версія для друку

Росія планомірно концентрує війська біля кордонів України
Голова українського генштабу Віктор Муженко заявив, що Росія перекинула до кордону з Україною дивізії, “призначені для ведення швидких наступальних дій”.

Росія дійсно розміщує військові дивізії на західних кордонах, але робить це постійно, починаючи з 2015 року.

Заяву Віктора Муженка опублікували на сторінці генштабу ЗСУ у Facebook напередодні переговорів лідерів "нормандської четвірки" про ситуацію в зоні конфлікту на сході України.

За словами голови українського генштабу, три мотострілкові дивізії, перекинуті до російсько-українського кордону, "є за своєю суттю ударними і призначені для ведення швидких наступальних дій".

Про російські війська на кордоні з Україною і зростаючу загрозу з боку військового угруповання він заявляв і раніше.

"Російська Федерація має свободу змінювати конфігурацію збройних сил на своїй території відповідно до того, наскільки доцільним це вважається", - заявив прес-секретар президента Росії Дмітрій Пєсков, коментуючи останній виступ Муженка.

У міноборони Росії заяви Муженко поки що не коментували.

Війська зі Сходу

Перекидати війська до українського кордону Росія почала з весни 2015 року, коли почався збройний конфлікт на Донбасі.

У травні 2015 року агентство Reuters повідомило, що на полігон Кузьмінський Ростовської області відправляють нові танки, системи залпового вогню і артилерійські установки.

"На значній частині техніки не видно маркування, а багато солдатів носять камуфляж без розпізнавальних знаків. Це відповідає описам помічених на сході України сил, у яких Київ і його західні союзники підозрювали замаскованих російських військових", - описував кореспондент агентства військовослужбовців, які з’явилися в області.

Влітку 2015 року російські військові вже офіційно говорили про плани з нарощування військ на західному напрямку.

"У першу чергу буде посилено угруповання військ по всьому периметру західного кордону Росії, включаючи нові формування танкових, артилерійських і авіаційних частин", - говорив 15 червня 2015 року координатор управління генеральних інспекторів міноборони Росії генерал армії Юрій Якубов, коментуючи публікації західних ЗМІ про плани США і НАТО розмістити важке озброєння в країнах Балтії, Польщі, Румунії та Болгарії.

У червні 2015 року до Воронежа прибув штаб 20-ї гвардійської загальновійськової армії, а вже в серпні стало відомо про початок будівництва великої військової бази в Богучарі Воронезької області, у місті, що за 50 км від кордону з Україною.

У міноборони підтвердили будівництво військового містечка, але називали це будівництво "плановим".
З 2015 року військові частини армії також дислокувалися в Брянській і Бєлгородській областях.

З липня 2015 року по серпень 2016-го 20-ю армією командував генерал-майор Сєргєй Кузовлєв. До літа 2016 року підрозділи 20-ї армії почали перекидати на західний кордон Росії вже офіційно.

У російському міністерстві оборони пояснили рішення про передислокацію військ навчаннями НАТО у Східній Європі, які почастішали.

"Міністерством оборони приймається низка заходів з метою протидії нарощуванню сил НАТО в безпосередній близькості від російських кордонів. До кінця року дві нові дивізії будуть сформовані у Західному військовому окрузі, одна - в Південному військовому окрузі", - говорив 4 травня 2016 року міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу .

У 2017 році Шойгу пояснював посилення угрупувань західного округу військовими діями на південному сході України.

У червні 2016 року в Клинці Брянської області почала передислокуватися 28-я окрема мотострілецька бригада з Єкатеринбурга. Уже в Клинцях бригаду переформували у 488-й механізований полк 144-ї мотострілецької дивізії.

Перший ешелон з військовими навіть зустрічала делегація з чиновників міської адміністрації, вчителів місцевих шкіл та оркестру національної гвардії. До кінця 2016 року кількість військових у місті планували довести до 7 тисяч осіб.

Тоді ж з Самари у Валуйки Бєлгородської області почали перекидати 23-у бригаду. У Богучар з Нижегородської області почала переїжджати 9-я окрема Висленська мотострілецька бригада. З цих бригад в 2016 році була сформована 3-тя мотострілецька дивізія.

Російська влада не заперечувала переміщення цих військ.

Саме цю дивізію серед інших згадував у своєму виступі голова українського генштабу.

"3-тя російська дивізія, яка зараз розгорнута у Валуйках, під час Другої світової війни брала участь у боях за визволення Донбасу і отримала почесне найменування Волноваська", - сказав голова українського генштабу.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Національна безпека»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.