Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Світло і тіні світлового шоу або як Львівська опера так і не піднялася у небо

Актуальні події 65959 переглядів

Опубліковано - 2.10.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Львівський Оперний театр у світлі салютів і фейерверків
Львівський Оперний театр у світлі салютів і фейерверків
30 вересня увечорі на площі перед Львіським Оперним театром зібралося близько ста тисяч людей, аби подивитися розрекламоване світлове і лазерне шоу відомого німецького режисера і постановника світломузичних феєрій Герта Хофа і побачити, як Львівська опера “підніметься у небо”.

Проте, як пише львівська газета "Високий замок", ажіотаж розвіявся з першими променями лазерів, які мали б бути видні з будь-якої точки міста.

Як відомо, з нагоди 750-річчя міста Львова Герт Хоф мав подарувати львів’янам та гостям міста незвичайне театральне видовище. Місто Лева мали освітити салюти висотою 80 метрів, а величезна кiлькiсть пiротехнiки і 50 надпожутних лазерiв створити неповторну атмосферу свята.

Вишукана і надсучасна архітектура світла у шоу Герта Хофа мала б поєднатися із старовинною архітектурою Львова і кожен глядач відчув би себе учасником історичного моменту.

І це все - завдяки національній мережі гіпермаркетів будівельних матеріалів «Епіцентр».

Окрім того, перед світловим дійством мала виступати найвідоміша львівянка - Руслана Лижичко!

Як пише "Високий замок", концерт запізнювався. Роздратований натовп тиснувся з усіх боків поближче до сцени. Всім кортіло побачити шоу від німецького художника, що малює світлом, творця знаменитого вогняного шоу для гурту Rammstein.

Нарешті після майже годинного очікування на сцені з’явилася група “Мері”. Гітарист гурту Тарас Ших передбачав, що ніч буде довгою і закликав хлопців купувати презервативи, а натовп – поводитися обережно і намагатися не затоптати одне одного.

Наступною сцену захопила екс-львів’янка Юлія Міщенко з гуртом “Таліта Кум”. Врешті естафетний мікрофон перейшов до Руслани. З півгодини лірики у стилі фентезі, гуцульського драйву, і нарешті настав час світлової “бомби” від Ґерта Хофа, у музичному супроводі двадцятихвилинної сюїти, яку переможниця “Євробачення” написала сама. Співачка власноруч диригувала на сцені оркестром “Леополіс”, який виконував цю річ.

М’яко кажучи, світлова частина вистави, яка дуже гарно виглядала на екранах телевізорів, публіку, що спостерігала це на вулиці, розчарувала. Насамперед, очікуване шоу почалося на 45 хвилин пізніше обіцяного. За цей час народу на проспекті Свободи зібралося стільки, що його “маса” почала бути критичною. Дівчину, яка зомліла десь в центрі, передавали “назовні” по руках, над головами.

Скількох не передали - можна тільки уявити… Молодики напідпитку постійно намагалися продертися з одного боку проспекту на інший, а діти повилізали на ліхтарі, які підступно розхитувалися. Ніхто не розумів, чому не починається світлове шоу, і хвилин за 20 публіка почала голосно кричати “Ганьба”. Хтось свистів, хтось просто обурювався, а дехто від розчарування навіть по-вовчому завив. “Та тихо ви там, - цитьнули на “вовчицю”. – І так тошно… ”. Під ногами натовпу дедалі збільшувалася кількість порожніх пляшок, в тому числі і розбитих. Врешті, ті, хто стояв на проспекті, попри всі обіцянки, побачили стандартні феєрверки, промені лазерів та світло близько 35 прожекторів на небі. Публіка почала зривати роздратування на товаришах за нещастям. “Та зніміть цю корову з плечей! – кричала літня жіночка, шарпаючи дівчинку-підлітка, яку тримав батько. – Яке ви маєте право брати її не плечі? Нічого не видно!”. Не набагато більше бачили і ті, хто, наслухавшись рекламних порад, виліз на Високий замок. Хіба що як Опера змінювала кольори. Замість того, щоб підняти театр у повітря, жорстке, насичене світло зробило його важким та притлумило до землі.

Після концерту преса “заблокувала” прохід біля автобуса Руслани в очікуванні на обіцяне інтерв’ю. Позаду камер товпилися прихильники співачки, і працювати було неможливо. Врешті-решт журналістів разом із зіркою поставили на підвищення поблизу сцени. Та тільки-но Руслана постала у світлі камер, оскаженілі прихильники почали розхитувати риштування “постаменту” заввишки два метри, намагаючись вилізти на нього. Конструкція мало не завалилася, та найгірше було попереду – співачка мала якось дійти до гримерки. Від шаленого, напівп’яного, напівпритомного люду співачку намагалися захистити чоловік Сашко Ксенофонтов та двоє охоронців. Вони взяли її в коло. Та людська “лавина” підхопила усіх чотирьох. За кілька секунд на шляху до автобуса артистку мало не задушили.

Коментарі:

Богдан Тимків, львівський програміст-лайтджей:

Мені шоу видалося слабеньким. Міф від українських піарників про те, що його буде видно з будь-якої точки міста, не справдився. Це було одразу неможливо з двох причин. По-перше, це – бім-шоу, тобто гра лазерними промінчиками над головами людей. По-друге, ці промені видно дуже далеко тільки у довжину. Перпендикулярно промінь прорізає небо лише за спеціальних погодних умов, наприклад, у тумані.

Марта Родіонова, тележурналіст:

Я заздалегідь забронювала місце для зйомки на вежі у церкві Покрови, що нагорі на вулиці Личаківській. Ми з оператором, з камерою і штативом піднялися на 65- метрову вежу і промерзли там годину. В результаті, все, що ми побачили, – купка променів білого світла. Де Опера у повітрі?


А тим часом…

Як пише "Високий замок", Руслана шукає немовля, яке народилося у день святкування 750-річчя Львова, щоб зробити йому грошовий подарунок і вмовити батьків немовляти назвати хлопчика Левом, а дівчинку - Русланою, бо у перекладі з тюркської Руслана означає лев.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Актуальні події»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.