Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Стерпиться — злюбиться?

Психологія та стосунки 28225 переглядів

Опубліковано - 21.03.2018 | Всі публікації | Версія для друку

Стерпиться — злюбиться?
За принципом просто “подобається” можна обрати туфлі. Для щасливого спільного життя цього недостатньо.


У всі часи молодих людей одружували за принципом "стерпиться-злюбиться". Особливо в післявоєнні роки, коли більшість намагалася знайти ґрунт під ногами. Закрити пролом, що утворився і позбутися страху самотності. Незаміжніх 19-річних дочок батьки садили на вози і возили по селах, ніби пропонуючи: "Візьміть, заради Бога. І майстерна, і добра ". У XVIII столітті помісні дворяни супроводжували своїх дочок на "ярмарки наречених". Шлюби під девізом "стерпиться-злюбиться" штампувалися сотнями. Ніхто навіть не замислювався, що любов – не синонім слова "терпіти". Любов – це, перш за все, щастя.

Моя двоюрідна бабка - красива жінка з очима, як у Мішель Пфайффер, вийшла заміж за протекцією старшого брата. На той час їй вже виповнилося 28 років. Свати випили могорич, з’їли миску вареників і вдарили по руках. Хлопець вважався хорошою партією, тому то мав пасіку, вона – багатою нареченою, тому що все літо торгувала полуницею. Цього обрахунку стало достатньо для створення сім’ї. Забули сущу дрібницю: молоді люди ніколи один одному навіть не симпатизували. В результаті вийшов пшик. Пара народила дітей, побудувала будиночок і прожила п’ятдесят років сусідами.

У школі у нас була вчителька праці. Мила 26-річна жінка. Вона вчила нас намотувати нитки на шпульку, робити бутерброди і вишивати тамбурним і стебельчатим швом. В’язати шалі, майструвати з жолудів вази, з кавових зерен – портретні рамки, а ось в особистому житті їй не щастило. Може, тому що одна нога була коротша за іншу, а може просто ще не зустріла свою людину. Її намагалися посватати всі: від завуча до технічки. Пропонували своїх братів, овдовілих батьків, діверів. Вона скромно посміхалася, відмовлялася, а потім здалася під натиском наполегливої вчительки хімії і вийшла заміж без любові, розраховуючи на те, що стерпиться-злюбиться. Дуже швидко згасла, знітилася і перестала розповідати на уроках веселі байки. В’язати стовпчиком і викладати з гороху панно. Притерпітися – притерпілася, але так його і не полюбила.

Можна наводити приклади до нескінченності: Фіона з "Співаючих в тернику", Тетяна Ларіна, мадам Боварі, Анна Кареніна і Маргарита. Все терпіли, мовчали, переживали почуття жалості і почуття провини.

Тільки кохання – це не жалість і не "на зло і всупереч". Взаємини будуються не заради взаємин, а заради кохання. Жити не з "своїм" чоловіком – означає цілодобово носити сукню на три розміри менше і відчувати дискомфорт. Мучитися від того, що шви натирають боки, але, зціпивши зуби, натягувати робу знову і знову.

Хороша людина – не професія. Виходити заміж тільки тому, що він хазяйновитий, добрий і турботливий - мало. Потрібні почуття. Пристрасть. Гормони і феромони. За принципом просто "подобається" можна обрати туфлі-стилети, тур у відпустку, страву в ресторані і картину до великої кімнати. Для щасливого спільного життя цього недостатньо.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.