Аратта - На головну

9 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зеленський сподівається зустрічі з Путіним і переформатування Мінських угод, але Москва реагує стримано

Політика 3694 перегляди

Опубліковано - 26.04.2021 | Всі публікації | Версія для друку

Зеленський сподівається зустрічі з Путіним і переформатування Мінських угод, але Москва реагує стримано
Президент України Володимир Зеленський сказав у понеділок 26 квітня, що має підстави говорити про можливість його зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним для переговорів про припинення війни на Донбасі.

Під час події у Києві з нагоди 35 роковин вибуху на Чорнобильській атомній електростанції Зеленський сказав журналістам, що сторони вже майже домовилися про нове припинення вогню на сході України, яке мало б набрати чинності на Великодні свята (2 травня).

Хоча на Донбасі мало б діяти перемир’я узгоджене 2020 року у липні, з початку цього року там загинули вже понад 30 українських військових.

Президент Зеленський припустив, що «усе йде до факту», що відбудеться його зустріч з президентом Путіним, до якої український керівник знову закликав на тлі загрозливого стягування російських військ до кордонів України та в окупованому Криму.

В Росії минулого тижня заявили про початок відведення військ після багатьох висловлювань стурбованості з боку західних країн та організацій.

У Москві не заперечили можливість зустрічі Зеленського з Путіним, але речник російського президента Дмитрій Песков сказав російському інформаційному агентству у понеділок, що наразі немає жодних подробиць щодо можливого часу і місця таких переговорів.

Песков також негативно відгукнувся на черговий заклик президента України змінити Мінські угоди і розширити кількість учасників у Нормандському форматі.

У так званих нормандських зустрічах зазвичай беруть участь чотири сторони: Німеччина і Франція, які виконують роль посередників у переговорах України з Росією.

Але українські представники неодноразово пропонували зміни, вказуючи на те, що Мінський процес за майже 7 років так і не привів до тривкого миру на Донбасі.

Останньою стала пропозиція Володимира Зеленського в інтерв’ю газеті Financial Times 26 квітня залучити до теперішньої нормандської четвірки також США, Велику Британію і Канаду.

«Мінський процес має бути в цій ситуації більш гнучким. Він повинен служити завданням сьогодення, а не минулого», - сказав Зеленський газеті.

Дмитрій Песков назвав такі заклики українського керівника «тривожними» і сказав, що Україна хоче змінити теперішній мирний процес «не поклавши йому край».

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.