Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сенатори та конгресмени США від різних партій діляться пропозиціями - як зупинити Росію і допомогти Україні

Політика 4581 перегляд

Опубліковано - 24.01.2022 | Всі публікації | Версія для друку

Конгресвумен від Демократичної партії Елісса Слоткін
Конгресвумен від Демократичної партії Елісса Слоткін
Обмежити можливості російських олігархів і поповнити військові запаси української армії рекомендує Білому дому конгресвумен-демократка Елісса Слоткін від штату Мічиган.

“Ми маємо підтримати боротьбу українського народу проти російського війська і дати їм можливість виставити військову ціну, одночасно запевнивши, що ми зможемо поповнити запаси українців у разі конфлікту”, - заявила конгресвумен на своїй Твітер-сторінці.

“Російські олігархи, які підтримують Путіна, не повинні мати можливості їздити за покупками на вихідні в Монако та в Париж, і адміністрація президента США повинна піти далі й дати сигнал нашої готовності виставити ціну, яка вдарить в саме серце, щоб відвернути вторгнення”, - написала у Твітер Елісса Слоткін, яка раніше працювала у Пентагоні та в ЦРУ.

Вона додала: “Я не маю нічого проти російського народу, але якщо їхній лідер збирається вдатись до неспровокованої агресії і вторгнутися на територію сусіда, вони також мають відчути себе у важкому положенні”.

“Я отримала брифінг від Міністерства оборони США щодо ситуації в Україні, і не вдаючись у конфіденційні деталі, я просто скажу: це було тривожно”, - зазначила конгресвумен від Демократичної партії.



Елісса Слоткін наголосила, як важливо для Вашингтона показати силу у стримуванні Росії: “Світ дивиться на реакцію США. Якщо Росія зможе окупувати, без надзвичайних втрат, про що це говорить у довготерміновій перспективі Китаю чи будь-якому іншому агресору, який захоче випробувати темперамент Вашингтона?”

Надати Україні оборонну допомогу

Надати Україні оборонну допомогу закликає сенатор від Республіканської партії Роб Портман, який нещодавно відвідував Київ у складі двопартійної делегації американських законодавців.

“Криза в Україні продовжує наростати. Прийшов час для США та наших союзників об’єднатися в один голос і надати Україні допомогу, якої вона потребує, щоб себе захистити”, - пише у Твітері законодавець від штату Огайо.



Сенатор-республіканець від штату Арканзас Том Коттон також вважає за необхідне надати Україну оборонну допомогу: “Володимир Путін спроможний до вторгнення в Україну у будь-який момент. Ми повинні бути дуже чіткими про наслідки таких дій і продовжувати робити все, щоб Україна мала засоби, необхідні для свого захисту”.



Не зволікати із санкціями

Сенаторка-республіканка Джоні Ернст в неділю в інтерв’ю каналу CNN говорила про необхідність запровадження санкцій вже зараз, коли зростає напруга на українсько-російському кордоні.

“Ми маємо рухатись вперед і запровадити санкції щодо Росії вже зараз. Ми маємо їм показати, що ми серйозно до цього ставимось і в разі вторгнення ми будемо з Україною. Якщо вторгнення відбудеться, життя вже будуть втрачені, цього вже не можна буде повернути. Тому ті санкції мають бути запроваджені зараз”, - зазначила сенаторка від Республіканської партії Джоні Ернст.

Вона також додала про необхідність забезпечити Україну оборонним та летальним озброєнням.



Сенаторка-республіканка Марша Блекборн від штату Теннессі критикує Білий дім за те, що досі не відправили в Україну американського посла.

“Росія і Україна - на порозі війни, і Джо Байден не може навіть вирішити, хто має бути нашим послом у Києві”, - пише сенаторка.



Деякі законодавці - проти втручання у війну в Україні

А от два конгресмени від Республіканської партії Ентоні Сабатіні та Томас Мессі вважають, що США не повинні бути причетними до потенційної війни в Україні.

“Участі США в Україні не повинно бути”, - написав у Твітері конгресмен-республіканець від Флориди Ентоні Сабатіні. Далі він додав: “Зовнішня політика “Америки понад усе” означає “ні” - американському втручанню в Україні”.



“США не повинні втручатися в будь-яку майбутню війну в Україні”, - одноголосно з колегою твітує конгресмен-республіканець від Кентукі Томас Мессі. В іншому твіті він пише: "Надто багато в американському уряді турбуються про український кордон, більше, ніж про кордон США".

“США не повинні втручатися в будь-яку майбутню війну в Україні”, - одноголосно з колегою твітує конгресмен-республіканець від Кентукі Томас Мессі. В іншому твіті він пише: "Надто багато в американському уряді турбуються про український кордон, більше, ніж про кордон США".



Заклик до Німеччини надати Україні військову допомогу

До дискусії на цю тему долучився дипломат, колишній посол США в Росії Майкл Макфол. “

“Поясніть, будь ласка, наскільки етично відмовитись надавати Україні військову допомогу прямо зараз? Чесно кажучи, я не розумію моральної позиції деяких наших союзників і незалежних аналітиків”, - пише у Твітері Майкл Макфол.



"З 1945 року до сьогодні американські солдати базуються в Німеччині, щоб стримувати радянську загрозу. Я не пам’ятаю, щоб німецькі лідери називали це базування "надто провокативним" для Москви. Але я не експерт в німецькій історії. Можливо, я помиляюсь", - додав дипломат.

За даними США, наразі на українсько-російському кордоні перебуває 127 тисяч російських військ.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.