Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Донецькі чорнобильці розпочали голодування, влада погрожує криміналом

За право людини Регіон: Донецька область 6861 перегляд

Опубліковано - 15.11.2011 12:12 | Всі новини | Версія для друку

Донецькі чорнобильці розпочали голодування, влада погрожує криміналом
Донецькі чорнобильці розпочали голодування, влада погрожує криміналом
Сьогодні вранці, 15 листопада, в Донецьку, біля будівлі облуправління Пенсійного фонду чорнобильці, афганці та діти війни оголосили голодування проти урізання пенсій і почали установку наметів.

Як пише видання "Острів", ще 218 протестувальників знаходяться біля будівлі облуправління Пенсійного фонду (ПФ), вимагаючи приїзду до Донецька прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Згідно з повідомленням, вони готові приєднатися до голодування, яке сьогодні вночі в актовому залі облуправління Пенсійного фонду почав 41 учасник акції, однак протестувальників до будівлі не пускає міліція.

"Взагалі, про готовність приєднатися до голодування заявили 218 осіб. Але у зв'язку з тим, що при них не було медичних препаратів, люди змушені були їхати додому за медикаментами — комусь потрібен інсулін і т.п.", — уточнив лідер акції протесту, голова Донецької обласної організації ВГО інвалідів Чорнобильської катастрофи Чорнобиль-Єдність Микола Гончаров.

За його словами, голова Донецької обласної державної адміністрації (ДОДА) Андрій Шишацький веде переговори з прем'єр-міністром щодо їхніх вимог.

"А далі будемо дивитися по ситуації", — підкреслив Гончаров.

Повідомляється, що біля будівлі ПФ чергує швидка допомога, лікарі періодично надають медичну допомогу.

Крім того, сьогодні вранці стало відомо, що вчора, 14 листопада, подав у відставку начальник Головного управління ПФ у Донецькій області Георгій Якименко.

"Якименко вчора написав заяву на розрахунок", — заявила сьогодні керівник прес-служби голови ДОДА Римма Філь.

Як повідомили керівниуи акції, сьогодні вночі до протестувальників приїжджали прокурор області, начальнику УВС та губернатор і попередили, що за захоплення приміщення держустанови буде порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, сьогодні вночі Шишацький під час розмови з чорнобильцями-інвалідами в актовому залі облуправління ПФ нібито заявив, що керівник Донецького обласного управління ПФ Якименко подав у відставку.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.