Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшовицька коаліція висунула законодавчу пропозицію - легалізувати дерибан бюджетних коштів

Коаліція «С.Р.А.К.А» 7388 переглядів

Опубліковано - 15.06.2007 15:31 | Всі новини | Версія для друку

Більшовицька коаліція висунула законодавчу пропозицію - легалізувати дерибан бюджетних коштів
Більшовицька коаліція висунула законодавчу пропозицію - легалізувати дерибан бюджетних коштів
Коаліція перетворила державні закупівлі на грандіозну лобістсько-корупційну комбінацію за для особстого збагачення цілком конкретних осіб. Особливою активністю в цьому, відзначаються соціалісти.

Пропозиція уряду та парламентської коаліції щодо прийняття нових змін до Закону про державні закупівлі та підписання його Президентом не має нічого спільного з державними інтересами.

Так сьогодні прокоментував відповідні ініціативи керівник президентського Секретаріату Віктор Балога.

«По суті, йдеться про спробу узаконити корисливі прагнення відомих діячів із урядово-коаліційного угруповання, які під завісу свого перебування при владі прагнуть пристебнути до власної кишені мільйони і мільйони бюджетних гривень. Всім відомо, що коаліція вже давно перетворила держзакупівлі на грандіозну лобістську і корупційну комбінацію, де масштаб незаконних оборудок обчислюється астрономічними сумами».

Керівник Секретаріату Президента нагадав, що минулого року Глава держави відмовлявся підписувати прийнятий Верховною Радою Закон про закупівлі товарів і послуг за державні кошти, вважаючи непрозорими запропоновані механізми.

Президент ветував законопроект і повернув його в парламент із своїми вмотивованими зауваженнями. Однак, Кабінет Міністрів продовжував наполягати на своєму і переконував у винятковій необхідності запропонованих нових правил гри. Зрештою, Глава держави підписав Закон, одержавши запевнення уряду у наведенні ладу в державних закупівлях.

Однак, як відзначив Балога, урядово-коаліційний тандем вибудував всю архітектуру держзакупівель під свої інтереси. «На всіх більш-менш значущих посадах у структурах, які приймають рішення у цій сфері, перебувають вірні люди з одного політичного табору. Президент на останній прес-конференції привселюдно називав усі ключові фігури».

За словами Глави Секретаріату Президента, «необхідність у нових змінах до закону про державні закупівлі, яка виникла всього через півроку після ухвалення попередніх, пояснюється нової хвилею лобізму. Враховуючи, що депутати-соціалісти, які завжди голосували на підтримку непрозорих схем або самі були їх авторами, втратили надію потрапити до Верховної Ради шостого скликання, у корисливців-комбінаторів почалася паніка. Тому під виглядом підвищеної турботи про державні інтереси робиться примітивна спроба узаконити останній хапок».

Балога наголосив, що зміни до закону про держзакупівлі потрібні, і вони неодмінно будуть прийняті. «Однак це зробить новий депутатський корпус. Ніякого голосування у розпущеній і неправочинній Верховній Раді не буде».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.